Helmen

In deze tijd stapt iedere bewuste sportieve fietser met een helm de fiets op. Gelukkig maar! Hier en daar vind je nog een recidivist die altijd wel een persoonlijke reden weet te vinden om hem thuis te laten, laat staan aan te schaffen. Misschien zie je er esthetisch wat minder uit, maar het aangezicht na een zwaar ongeval zal je snel anders doen denken. Een helm is in de meeste gevallen een uiterst effectief redmiddel. Een eerstelijns redmiddel. Met de introductie van MIPS geeft de helm nog meer bescherming in het geval van een zware klap!

    
               


 

NOODZAKELIJKE BESCHERMING

Een val met de fiets is nooit leuk en kan ernstige gevolgen hebben. Met name bij aanrijdingen of botsingen kom je over het algemeen naar ten val. Bijna elke keer wanneer je valt, val je in een hoek. Door de rotatie komt er veel druk op de hersenen te staan en bij een impact zorgt dit nagenoeg altijd voor (blijvend) letsel aan de hersenen.
Daarom vonden hersenchirurgen en wetenschappers dat het tijd werd om hier toch wat meer aandacht en tijd in te steken. Met cijfers en getallen afkomstig vanuit de operatiekamer zijn vervolgens de wetenschappers aan de slag gegaan. Het resultaat werd MIPS waardoor de cijfers in de operatiekamer nu drastisch teruggeschroefd kunnen worden.

 mips - impact hersenschade zonder en met mips

  Lees meer over MIPS