Helm MIPS systeem

WAT IS MIPS PRECIES?

MIPS is de Engelse afkorting voor: Multi-directional Impact Protection System. Met andere woorden, een multi-directioneel beveiligingssysteem welke bij impact de schok absorbeert. Een hele mond vol, terwijl het in feite een kleine ingenieuze toevoeging is.
MIPS is een extra laag, op het moment geel van kleur, aan de binnenkant van je helm. Deze extra laag zorgt ervoor dat bij een impact, tussen hoofd en helm, als het ware een vertraging optreed. Deze lage-wrijving laag binnenin de helm laat de helm roteren ten opzichte van het hoofd. Dit verminderd de schade aan hersenen aanzienlijk.

mips - rotatie en bewegingsvrijheid van de helm

HOE WERKT HET EIGENLIJK?

Nu kunnen we met veel moeilijke en complexe woorden de werking gaan beschrijven, maar in een video waar de werking perfect wordt uitgelegd kan dit natuurlijk veel beter.

DE TOEKOMST IN VEILIGHEID

Wie op zoek is naar een helm, die op het gebied van veiligheid uitgerust is met de laatste technieken, komt standaard bij een MIPS-helm uit. Waarom? De voorbeelden hierboven spreken voor zich. In elke sport of dagelijkse bezigheid waar je een helm gebruikt, soms zelfs verplicht, geeft een MIPS uitgevoerde helm je net dat extra stukje zekerheid in veiligheid.

Wij hebben een ruim assortiment MIPS-helmen in onze winkels.
Kom gerust langs om het systeem te bekijken.